Składniki:
1 brokuł (może być paczka mrożonego)
4 jajka
2 duże pomidory
szczypiorek
2 łyżki majonezu
0,5 kubeczka małej kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie al dente.
2. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na ćwiartki.
3. Pomidory kroimy na ósemki.
4. Szczypiorek siekamy
5. Przygotowujemy sos czosnkowy: pół kubeczka śmietany mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
6. Wszystkie składniki układamy w misce, posypujemy solą i pieprzem. Na koniec polewamy sosem czosnkowym.
Pyszoooota :-)
Zgadzam się - idealne połączenie. Robię identyczną, ale z dodatkiem majonezu i cebuli. Ta wersja, z sosem czosnkowym i szczypiorkiem też bardzo mi się podoba. Spróbuję na pewno! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTeż już próbowałem podobnej, niestety bez jajek. Ta zapowiada się na znacznie smaczniejszą
OdpowiedzUsuńSałatka przepyszna mniam, smakowałam:)
OdpowiedzUsuńrobiłam identyczną w ubiegłym roku bardzo ją lubię:)
OdpowiedzUsuńhttp://restauracjadomowa.blox.pl/2011/04/Salatka-brokulowa-z-jajkiem.html