poniedziałek, 18 lipca 2011

panierowany kalafior

Niby zwykły kalafior. Niby, bo diametralnie zmienia swój smak w tej postaci. Bardzo prosta, smaczna i fajna odmiana :) Nawet mój Mężczyzna, który kalafiora na surowo i gotowanego nie trawi, takim się zajada.



Składniki
* kalafior
* jajko 1 lub 2 (zależy od wielkości kalafiora)
* bułka tarta
* olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, tak by był miękki, ale trzymał fason i nie rozpadał się ;) [można podzielić po ugotowaniu]
2. Jajko/a rozbełtać. Maczać kalafiora w jajku, a następnie obtoczyć w bułce.
3. Smażyć na złoto na oleju.



Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takiego kalafiora oczywiście z pomidorami na ostro

    OdpowiedzUsuń